Hoe dieren de wereld zien
Frank Goes
Afdeling
Antwerpen-Metropool
Categorie
Uitgeverij
Uitgiftedatum
ISBN
Bestelinfo
Eigen website
Natuur, wetenschap
Sterck & De Vreese
24 december 2019
978-90-5615-537-7
Boekhandel, uitgeverij of eigen webwinkel
Eventueel bereid om een lezing te geven
Contact
Auteurslijst
/
Achterflap
Een vlieg heeft twee ogen, die bestaan uit honderden aparte delen met elk hun eigen lensje. Een worm heeft geen echte ogen, slechts cellen die reageren op licht. Leeuwen hebben ogen vooraan in het hoofd om de prooi goed te kunnen zoeken. De ogen van konijnen staan zijdelings ingeplant om het gevaar zo goed mogelijk van alle kanten te zien aankomen. De overeenkomst tussen alle ogen? Ze doen ‘iets’ met licht opvangen.
In Hoe zien dieren de wereld neemt befaamd oogarts dr. Frank Goes, de lezer mee op een fascinerende reis door de tijd en het dierenrijk. De eerste levende wezens met ogen waren tribolieten, die zo’n goede 500 miljoen jaar geleden leefden. Veranderend klimaat, continentendrift en meer of minder zuurstof in de lucht beïnvloedden het ontstaan van de diersoorten en hun ogen. Kleurzicht, scherpte, bijziend of verziend, facetogen, ogen op steeltjes, de variatie is eindeloos.
In 2022 werd het boek vertaald in het Engels. De vertaling kreeg als titel: A fascinating journey along the eyes of animals, zie flyer.
Dr. Frank Goes is medisch directeur en senior chirurg van het Goes Eye Center in Antwerpen. Naast zijn activiteiten als oftalmoloog is hij oud-docent van de hogeschool Ehsal.
Naast medisch gerelateerde vakboeken schreef hij nog enkele andere boeken:
Door het oog van de kunstenaar
Het oog ontrafeld
The eye in history.
[bron: auteur en uitgever Sterck & De Vreese]
Nog meer van dezelfde auteur (klik op het beeld om uit te zoomen)